Българският талант Димо Кръстев игра  при победата с 2:0 на Фиорентина като гост на Ливорно в двубой от шампионата при юношите до 17 години на Италия. Капитанът на юношеския национален отбор направи силен мач и игра без смяна за важната победа на тима си. Двете попадения за Фиорентина бяха дело на Франческо Анкора, който се разписа в 19-ата и в 70-ата минута.

С тази победа "виолетовите" скъсяват разликата до 5-ото място в класирането, което дава право на участие във финалната фаза на шампионата. Фиорентина има 17 точки, докато 5-ата позиция се заема от Парма само с 3 точки повече. Категоричен лидер е Ювентус с 39 точки.

Отборите от второ до 9-о място пък са само в рамките на шест точки, което е и най-вероятната причина тази седмица Димо да играе за юношите до 17 години, а не при по-големите.

Българинът е единственият футболист от U17, който е картотекиран и при по-големите, след изричното настояване на Алберто Акуилани, който пък преди две седмици стана помощник-треньор на Джудзепе Якини в първия отбор на Фиорентина.