Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри вече е потвърдил пред Арсенал, че е съгласен да застане начело на отбора от следващия сезон, пише вестник „Сънди Експрес“. Според медията договорката е станала устно, а двете страни вече са идентифицирали приоритетните цели по селекцията.

Вестникът твърди, че кандидатурата на 49-годишният специалист се радва на всеобщо одобрение сред борда на директорите в английския гранд. Единственото условие е, че Алегри – който иначе има договор с Ювентус до юни 2018 година – ще стане мениджър, ако Арсен Венгер се оттегли по собствено желание.

Венгер защити решението си да остави Алексис резерва

Феновете на „топчиите“ снощи получиха пореден повод да бъдат недоволни от работата на французина, който е начело вече над 20 години. Арсенал загуби с 1:3 от Ливърпул на „Анфийлд“, с което вече има 3 поражения в последните си 4 мача. Освен всичко друго Венгер реши да започне мача без звездата Алексис Санчес, когото пусна в игра чак през второто полувреме.

На последната си пресконференция Алегри отново беше запитан за спекулациите и даде уклончив отговор на въпроса дали ще остане в Ювентус до края на контракта си.