Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри избра любопитен начин да отклони темата за своето бъдеще след множеството спекулации, че от следващия сезон ще води друг тим. Роденият в Ливорно специалист заяви, че никой не се интересува от съдбата му, а той ще я обсъди с торинския гранд, когато подходящият момент настъпи.

В последно време нито една пресконфернция на Алегри не минава без въпроси за Арсенал, където може да се стигне до раздяла с дългогодишния мениджър Арсен Венгер. Медиите на Острова говорят, че италианецът е фаворитът да поеме „топчиите“.

Венгер разкри кога ще реши бъдещето си

„Точно в този миг ние се фокусираме върху това, което се случва през сезона ни. Затова не желая да говоря по тема, която представлява малък интерес за когото и да било“, отсече Алегри.

„Феновете на Ювентус с е интересуват от това какво би могъл да спечели отборът. Миналата година се срещнах с президента и му казах, че ще остана. Когато отново настъпи моментът, ще говоря с клуба и ще решим.“

Алегри се изсмя на слуховете, че ще ходи в Барса

„Имам договор до 2018 година и сега трябва да се фокусираме върху важен етап от сезона. Концентрираме се върху Серия А, Шампионската лига и Купата на Италия, без да помисляме за следващия сезон“, добави Алегри.

„Точно сега никой не го е грижа какво ще е моето бъдеще. Най-важното е да бъдем наясно, че можем да извървим пълната дистанция и в трите турнира“, добави треньорът на „бианконерите“.