Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че е имал своите причини да остави своята звезда Алексис Санчес извън титулярите за мача с Ливърпул. Френският наставник обясни, че е искал по-директен подход с Дани Уелбек и Оливие Жиру в предни позиции, което обаче не му помогна да избегне поражението с 1:3.

Именно след влизането на Санчес, когото телевизионните камери показаха неведнъж на пейката през първата част, „топчиите“ стигнаха до гола във вратата на Симон Миньоле. „Моето мислене беше да бъдем много по-директни и търсех двама силни във въздуха нападатели за тази цел“, коментира Венгер. „След това щяхме да вкараме Алексис Санчес през второто полувреме, но смятам, че тогава беше по-лесно за нападателите ни. Видяхте, че и Жиру, и Уелбек се представиха различно, тъй като доминирахме повече в средата на терена.“

„Не мога да отрека, че Алексис е страхотен играч. Купих го и винаги съм го пускал да играе. Мисля, че той направи стъпка нагоре в развитието си при нас. Не беше лесно решение (да го остави реезерва – б.р.), но трябва да браниш своите избори“, завърши Венгер.