Ливърпул тотално доминира в срещата с Арсенал и заслужено спечели с 3:1. За успеха се разписаха Роберто Фирмино, Садио Мане и Жоржиньо Вайналдум, а единственото попадение за "топчиите" бе дело на Дани Уелбек.

"Мърсисайдци" изцяло диктуваха правилата в срещата, като сведоха опитите на Арсенал да атакува до минимум. За сметка на това, Фелипе Коутиньо изигра изключително силен мач, като отправи няколко удара към вратата на Петър Чех.

Чешкият страж пък бе причината, Ливърпул да не води с още по-голяма разлика.

Фелипе Коутиньо можеше да получи доста сериозна контузия още в началото на срещата.

Халфът на "топчиите" Франсис Коклен посегна да играе с топката, към която се бе засилил и Коутиньо и бразилецът отнесе бутонка в главата.

За щастие Коутиньо се размина без сериозно нараняване.

Ливърпул поведе на Арсенал още в 9-ата минута на срещата. Защитата на топчиите не успя да се подреди добре и така остави възможност на Роберто Фирмино да пткрие сметката на Ливърпул.

Той получи топката от Садио Мане и след грешка на Ектор Бейерин успя да се разпише.

В 28-ата минута Петър Чех отърва отбора си с невероятно спасяване. Фелипе Коутиньо стреля от далечна дистанция и щеше да се разпише, но рефлексите на Чех бяха на ниво и той изби топката.

Франсис Коклен се оказваше слабото звено в отбора на Арсенал. Футболистът предприемаше рисковани действия, заради които получи неколкократни предупреждения от рефера.

В 40-ата минута Ливърпул подпечата добрата си игра през първата част като се разписа за 2:0. Защитата отново бе изключително колеблива, като допусна опасно разиграване в наказателното поле и остави Садио Мане непокрит, а той със силен удар от  средна дистанция вкара топката във вратата.

В 44-ата минута Шкодран Мустафи не успя да спре Фелипе Коутиньо, който стреля и отново стражът на "артилеристите" бе този, който предотврати попадението.
След две минути бразилецът продължи да атакува, но този път бе неточен.

В 48-ата минута дойде и най-сериозното положение за Арсенал в мача. Оливие Жиру отправи изключително опасен удар, но Симон Миньоле изби великолепно и спаси тима си.

Две минути по-късно Роберто Фирмино можеше да увеличи преднината на тима си, но в крайна сметка топката попадна в ръцете на Петър Чех.

В 54-ата минута последва пореден удар от страна на "мърсисайдци". Жоржиньо Валанйдум обаче прати топката в ръцете на стража.

В 57-ата минута при първото добро отборно разиграване за Арсенал, Дани Уелбек се разписа за 1:2. Алексис Санчес напредна и подаде към Уелбек, който чакаше отляво. Англичанинът стреля под голям ъгъл, а защитата на Ливърпул не съумя да стигне до топката на време и допусна гол във вратата си.

В 60-ата минута имаше нова скоростна атака на домакините. Коутиньо центрира към Фирмино, но Мустафи изчисти точно пред вратата.

Четири минути по-късно Мустафи прати хубав пас към Бейерин, който проби отдясно и се опита да върне към Алексис Санчес, но той не успя да стигне до топката на време.
Към средата на второто полувреме силите вече бяха изравнени.  Арсенал се върна в мача и опитваше да контраатакува. Лондончани използваха дълги подавания, които не изглеждаха особено ефективни, докато постоянното разиграване между играчите на Ливърпул сякаш вършеха по-добра работа.

В 74-ата минута отбраната на Арсенал отново позволи на Коутиньо да стреля опасно, но топката отиде над вратата.

Веднага след това ново спасяване на чешкия вратар спаси лондонския тим. В 83-ата минута Дивок Ориги надскочи защитата и стреля с глава, но удари греда.

В 91-ата минута Ливърпул сложи точка на спора, вкарвайки за 3:1. Нови абсурдни действия от страна на защитата и добра организация в тима на Ливърпул, позволиха на Вайналдум да се разпише.

И така "мърсисайдци" вече са на 3-ата позиция, докато Арсенал падна до 5-ото място.