Лацио победи с 3:2 като гост Дженоа в последна среща от 4-ия кръг на Серия А. Чиро Имобиле изнесе поредна лекция, превръщайки се в герой за тима си. След като само преди седмица наниза хеттрик на Милан при победата с 4:1, италианският национал отново се разписа на два пъти при трудния успех на Дженоа. 16-годишният Пиетро Пелегри пък се превърна в сензацията в двубоя, вкарвайки и двата гола за домакините.

Лацио откри резултата в 13-ата минута чрез Бащош и резултатът не бе променен до края на първата част. През второто полувреме паднаха нови четири гола. Първо влезлият като резерва Пелегри вкара в 57-ата минута, но Имобиле изведе Лацио отново напред в 70-ата.

16-годишният талант отново взриви трибуните след само 180 секунди, изравнявайки за 1:1. Развръзката дойде в 83-ата минута, когато груба грешка на Сантиаго Джентилети донесе трите точки за гостите. Влезлият като резерва аржентинец изведе Имобиле сам срещу вратаря, а 27-годишният таран  с прехвърлящ удар прати топката право в мрежата на "римските орли".

Българският нападател Андрей Гълъбинов остана на пейката през всичките 90 минути. Родният национал за първи път не се появи на терена, след като взе участие в предните три кръга от първенството.

След успяха Лацио изпревари Милан в класирането, изкачвайки се на четвъртото място с актив от 10 точки. Лидери са Ювентус, Наполи и Интер с по 12. Дженоа пък заема 16-ата позиция с 8 точки.