Президентът на Барселона Жоан Лапорта не се поколеба да разкритикува своите футболисти след снощната загуба от Виляреал (1:2). Поражението отново отдалечи „каталунците” на осем точки от лидера в Примера дивисион Реал Мадрид.

„Това е сериозен удар по амбициите ни, защото след всеки мач ние се отдалечаваме от титлата,” заяви Лапорта. „Играхме много зле. Те ни доминираха през целия мач, освен малка част от второто полувреме. Бяха по-добри и ни победиха заслужено. Има мачове като този, които те оставят без нищо.”

Босът на Барселона сподели още, че феновете също не са помогнали с нищо на отбора, но каза: „Играчите в този случай не могат да се оправдаят с това, те са тези, които трябва да предизвикат хората да ги подкрепят, но в този мач не се получи нищо.” Според него отборът просто „не е бил на ниво” в последните дни.

„Сега вече имаме по-малки шансове да спечелим титлата, но не сме я отписали. Намираме се в същата позиция, в която бяхме и преди пет дни. Имаме достатъчно мачове до края, а това ще ни дава надежди до последно,” подчерта президентът. „Няма как да се провалим повече от това, но аз съм убеден, че имаме сили за първото място. Не губим надежда, защото все още можем да станем шампиони,” завърши Лапорта.