Виляреал надигра Барселона с 2:1 насред „Камп Ноу” и взе трите точки от последния мач от 27-я кръг в испанската Примера Дивисион.

Мъката за състава на Франк Рийкард започна още преди началото на срещата, след като Деко, който първоначално бе сред титулярите за каталунците, получи неприятен мускулен спазъм при разгрявката. Това наложи на мястото на португалеца да излезе Шави.

В 31-та минута влезе и първия гол във вратата на Валдес. Минута по-рано Франко остана сам срещу стража на Барса, реши да го мине, но последният го свали на земята и съдията свиди 11-метров наказателен удар. Валдес получи жълт картон за нарушението. Сена се нагърби с изпълнението на дузпата и не сбърка за 1:0.

При този резултат завършиха и първите 45 минути, а през вторите паднаха и останалите две попадения в срещата.

В 66-та минута именно влезлият на мястото на Деко Шави върна Барса в мача. Последният завърши с гол прекрасна атака между Иниеста, Роналдиньо и Ето’о.

81-та минута обаче се оказа решаваща в мача. Слаби действия в отбрана на Габи Милито позволиха на играчите на Виляреал да разиграят на двойно, след което топката бе подадена на Томасон, който вкара за 2:1 и оформи крайния резултат.

Изглежда, че умората се бе натрупала в играчите на Рийкард, които в средата на седмицата играха срещу Селтик в мач от Шампионската лига.

След днешната загуба Барса остана на 8 точки от Реал Мадрид във временното класиране. Виляреал пък започва да диша във врата на каталунците със своите 50 точки, само четири по-малко от тези на Роналдиньо и компания.