Томас Уйфалуши може да не играе няколко месеца, ако Дисциплинарната комисия на испанското футболно първенство реши да му наложи най-тежката санкция за влизането в краката на Лионел Меси по време на мача Атлетико Мадрид – Барселона.

Меси ще пропусне две седмици, и въпреки че Уйфалуши се извини публично на колегата си, цяла Испания пропищя за златното момче на „каталунците”.

Днес Дисципът се събира на заседание, и ще прецени какво наказание заслужава футболистът на Атлетико. В доклада на съдията Фернандес Борбалан пише: „Той влезе с бутоните напред в глезена на съперника, без опция за игра с топката. Другият футболист се нуждаеше от медицинска помощ, и бе заменен.”

В правилника има специална точка 97, за такива груби прояви, и според нея санкцията е между четири и 12 срещи. Ако бъде приложена по-лека точка, то Уйфалуши ще пропусне между един и три мача.

Самият рефер получи похвала за начина, по който се е справил със срещата, като според Съдийската комисия той е озаптил грубата игра, която Атлетико се стараел да наложи.