Нападателят на Барселона Давид Вия се почувства длъжен да защити своя съотборник Лионел Меси, който отнесе много брутален ритник от Томас Уйфалуши по време на двубоя с Атлетико Мадрид, и сега ще почива 10 дни.

„От това влизане направо ме побиват тръпки. Много е грубо. Просто самото действие е жестоко,” каза Вия. „Но не вярвам Уйфалуши да е бил злонамерен. Не мога да повярвам, че някой футболист би искал да причини такова нещо на друг. Но трябва да се мисли повече!”

„Нормално е Гуардиола да е ядосан. Всеки, които видя какво се случи, видя и колко е брутално,” добави голмайсторът.

„Според мен, реферът заслужава наказание, но това ще го решава съответната комисия, не аз. Но просто самите играчи трябва да мислят повече, и да преценяват как влизат. Разбира се, съдиите не бива да гледат дали фаулираният играч е Меси или Кристиано Роналдо, а да отсъждат всичко,” продължи с разсъжденията Вия.

Следващият съперник на Барселона е родният за Давид Спортинг Хихон. „Тези мачове винаги са специални за мен, и се радвам, че отборът отново е в елита,” каза той. „Но ще се опитам да вкарам гол, и съм сигурен, че всички в Спортинг ще ме разберат.”

Вия увери феновете на Барса, че „головете ще дойдат, защото има достатъчно положения”.