Виляреал победи с 3:0 у дома Одензе и се класира за групите на Шампионската лига с общ резултат 3:1.

Въпреки класическия успех в реванша, триумфът на жълтата подводница не дойде никак лесно, след загубата с 0:1 в първата среща в Дания.

Гол до почивката на Ел Мадригал не падна, а Джузепе Роси вкара в 50-ата минута и изравни общия резултат от двете срещи. Отново Роси бе точен в 66-ата за 2:0, а Карлос Марчена сложи край на спора в 82-ата, когато се разписа за 3:0.

Двубоят Виляреал - Одензе бе оцветен с 12 картона от шотландския рефер Крейг Томсън, който изгони и двама играчи – Борха Валеро от испанците и Башким Кадри от шведите.

В друг двубой от плейофите на ШЛ Малмьо победи с 2:0 у дома Динамо Загреб, но отпадна с общ резултат 3:4 и отиде в Лига Европа.

Хърватският шампион бе спечелил с 4:1 на Максимир и очакваше лесен реванш в Швеция, но накрая доста потрепери, за да стигне до милионите от груповата фаза на Шампионската лига.

Проблемите за Динамо започнаха в 50-ата минута, когато Симе Върсалко бе изгонен и остави гостите с човек по-малко. Това окрили шведите и те успяха да поведат с 2:0 с голове на Вилтон Фигерейдо в 69-ата и Понтус Янсон в 86-ата.

Така Малмьо бе само на едно попадение от класиране, но по-големият опит и класа на тима от Загреб си каза думата и хърватите удържаха в последните минути, за да триумфират в крайна сметка.