Цветан Генков и неговият Висла Краков отстраниха българския шампион Литекс, но не успяха да влязат в групите на Шампионската лига, спрени от Апоел Никозия. Кипърците се класираха за най-важния етап от надпреварата с гол в последните минути, когато изглеждаше, че ще има продължения. Апоел би с 3:1 на реванша, след като Висла се наложи с 2:1 у дома.

Генков бе титуляр за тима от Краков и остана на терена през всичките 90 минути, но не успя да отбележи попадение, което да класира отбора му в групите.

Резултатът бе открит в 29-та минута, когато след центриране от малък ъгъл вратарят на Висла Сергий Парейко сам си довкара топката във вратата. Шампионът на Кипър продължи да играе по-добре и до почивката, а само десет минути след подновяването на играта материализира превъзходството си с още един гол. Айлтон Алмейда стана негов автор, който добави във вратата от близко разстояние центриране от дясно.

Всичко се промени в 71-та минута, когато Чезари Вилк върна един гол за Висла, и така нещата почнаха почти от нулата, с пълно равенство. Вилк бе изведен от Ивица Илиев и много технично с фалцов удар от ъгъла на пеналта прати топката в далечния ъгъл на вратата на Апоел.

Домакините обаче не се отказаха, и не мислеха за продължения, и в 87-та минута с второто си попадение в мача Айлтон донесе голямата радост за Апоел. Страхотна комбинация отляво изведе нападателя в наказателното поле на десет метра от гол линията, и той с обръщане не остави шанс на Парейко.

Така с общ резултат 3:2, Апоел Никозия ще играе в групите на Шампионската лига, а българското участие в тях ще е вече съвсем ограничено.