Без много усилия, Байерн Мюнхен намери място в груповата фаза на Шампионската лига. „Баварците“ се наложиха с минималното 1:0 като гост на Цюрих, но нито за момент не поставиха под въпрос превъзходството си. В първата среща немският гранд победи с 2:0 и така с общото 3:0 вече е сред най-добрите 32 отбора в Европа. Байерн има и допълнителен стимул – тази година финалът ще е на неговият „Алианц Арена“.

Двубоят премина леко за мюнхенския тим, като още в седмата минута Марио Гомес успя да отбележи, което направи задачата на Цюрих непосилна. Швейцарците трябваше да бележат четири гола, за да продължат, което на практика бе невъзможно точно срещу Байерн.

Попадението на Гомес също не бе много сложно, като Томас Мюлер успя да намери навлизащия на скорост в наказателното поле нападател с отличен пас, и Марио Гомес с лекота надигра защитника си, за да реализира от 12-13 метра.

Момчетата на Юп Хайнкес стояха добре на терена през целия мач, и не оставиха никаква възможност на домакините дори да си помислят за нещо повече от почетно попадение.

Марио Гомес напусна на почивката, но съотборниците му продължиха да тормозят Джони Леони. Цюрих рядко опитваше да застрашава противника си, и в заключителните 20-тина минути срещата се доиграваше без интрига.

Така Байерн вече чака жребия, продължавайки да мечтае за финал на собствения си стадион, пред собствена публика.