Удинезе победи с 3:0 като гост ПАОК Солун и се класира за 1/8-финалите в Лига Европа. Резултатът в Гърция е малко изненадващ с оглед на нулевото равенство, което двата тим направиха на Стадио Фриули преди седмица.

Зебрите на Франческо Гуидолин обаче бързо взеха инициативата на Тумба и поведоха с 1:0 още в шестата минута с гол на Данило.

В 15-ата минута двубоят на практика приключи, след като Антонио Флоро Флорес вкара втори гол за гостите от Италия и направи задачата на ПАОК непосилна, тъй като гърците трябваше да отбележат цели три попадения, за да продължат напред.

Крайното 3:0 в полза на Удинезе оформи Маурицио Домици в 51-ата минута от дузпа.

На 1/8-финалите фриуланите ще се изправят срещу победителя от двубоя Андерлехт – АЗ Алкмаар, в който холандците гостуват в съседна Белгия с преднина от 1:0 от първия мач.


1/16-финалите в Лига Европа преодоля и Атлетик Билбао, който победи с 1:0 у дома Локомотив Москва и се класира напред благодарение на гола, вкаран на чужд терен при загубата с 1:2 в Русия.

Единственото попадение на Сан Мамес вкара Муниаин след изпълнение на ългов удар в 62-ата минута.

На 1/8-финалите баските изглежда ще срещнат Манчестър Юнайтед, който едва ли ще има проблеми в реванша срещу Аякс след победата с 2:0 като гост в Амстердам.