Цветан Генков бе титуляр и игра цял мач за своя Висла Краков, но отборът му направи 0:0 като гост на Стандарт Лиеж и отпада, заради голът на чужд терен за белгийците в първата среща, завършила 1:1 в Полша.

Висла изигра кошмарен двубой на „Стад Морис Дуфрасне“ в Лиеж, и не отправи нито един точен удар във вратата на Синан Болат. Домакините също нямаха чак толкова много положения, но все пак изглеждаха с една идея по-офанзивно в срещата.

Мачът бе изпълнен с нерви, заради огромния залог, и на тях не издържа Жервасио Нунес, който бе изгонен в 63-та минута с втори жълт картон. Така Висла игра повече от половин час с човек по-малко, което допълнително затрудни и без това трудното намиране на противниковата врата.

Двубоят завърши с шестминутно продължение, което довърши нервите на футболистите, и те си спретнаха меле за край, и сбогуване на Висла с евротурнирите.

Генков и Висла аут от Европа, тръгнаха си с бой

източник: Reuters и БГНЕС

Стандарт Лиеж ще има за съперник Хановер на осминафинал, след като немският състав победи за втори път Брюж, този път като гост с 1:0, и с общото 3:1 се класира напред.

Маме Диуф реализира единственото попадение за Хановер в 21-та минута, достатъчно, за да осигури спокойствие на тима до края на двубоя.

Първият осминафинал е в Лиеж на 8 март, а реваншът в Хановер – на 15 март.