Селта Виго се спаси от изпадане и през следващия сезон ще играе в Примера дивисион, след като постигна минимална домакинска победа с 1:0 срещу Еспаньол в мач от последния 38-и кръг на испанското първенство.

Единственото попадение в срещата падна в 16-та минута, а негов автор бе Начо Инса.

Еспаньол завърши мача с 10 човека, след като Форлин бе изгонен за втори жълт картон в заключителните секунди на срещата.

Мартин Петров изобщо не бе включен в групата на Еспаньол.

Селта се спаси от изпадане, след като се възползва от загубата на Депортиво Ла Коруня с 0:1 от Реал Сосиедад.

Единственото попадение в мача за Реал Сосиедад вкара Антоан Гриесман в 22-та минута.

Баските реализираха втори гол дело на Гриесман в 31-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

През второто полувреме на мача домакините имаха надмощие, но не успяха да вкарат изравнителен гол. В 76-та минута Абел Агилар стреля с глава, но топката срещна напречната греда.

Реал Сосиедад завърши мача с човек по-малко, след като в 86-та минута Маркел Бергара бе изгонен за втори жълт картон.

Този мач се оказа последен за Ла Коруня в Примера и отборът през следващата кампания ще трябва да играе в Сегунда дивисион.

Майорка победи с 4:2 Валядолид, но това не помогна на островитяните, които също изпаднаха във второто ниво на испанския футбол.

Сарагоса загуби с 1:3 от Атлетико Мадрид и по този начин арагонци останаха на последната двадесета позиция и също ще играя през следващата година в Сегунда.

В крайното класиране на Примера дивисион Селта виго завърши на седемнадесета позиция с 37 точки, а под чертата останаха Майорка – на осемнадесето място с 36, Ла Коруня - на деветнадесето с 35 и Сарагоса - на двадесета позиция с 34 точки.