Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо за пореден път демонстрира темперамента си при победата с 5:0 над Майорка. Португалецът, който отбеляза два гола в мача, бе посрещнат доста враждебно от местната публика, но не й остана длъжен.

В началото на второто полувреме Роналдо с жестове прикани публиката да продължи с освиркванията по негов адрес, а си „отмъсти“, като заби второто си попадение.

Привържениците на Майорка обаче му отвърнаха със специално подготвена песен „Кристиано е една кукла Барби“.

Цялата случка не остана незабелязана от треньора на домакините Хоакин Капарос, който намекна, че с подобно поведение Кристиано няма как да спечели „Златната топка“. „Той трябва да покаже доста по-голямо смирение и повече амбиция в други области, защото като футболист е постигнал всичко“, заяви испанският специалист. „Статистиката показва, че той винаги излиза губещ в подобни ситуации.“

„Златната топка“ се заслужава със сбор от качества, както когато я дадоха на Зинедин Зидан или Кака. За да я заслужиш, трябва да показваш определено лице на и извън терена, така че не би било странно, ако той не я спечели“, добави Капарос.