Реал Мадрид разби Майорка с 5:0 в мача от 9-ия кръг на Примера Дивисион. За категоричния успех по две попадения забиха Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо, а едно добави Кайехон.

Селекцията на Жозе Моуриньо не остави никакви шансове на своя противник въпреки многото проблеми с контузени футболисти в защита. „Белия балет“ не можеше да разчита на Сами Кедира, Алваро Арбелоа и Фабио Коентрао. Докато домакините бяха без Антонио Лопес, Нунес и Жоао Виктор.

Както през първата част, така и през втората кралския клуб владееше повече топката и не изпусна и за момент инициативата в срещата.

Резултатът бе открит след груба грешка в отбраната на Майорка. В 8-та минута Гонсало Игуаин се оказа на отлична позиция и с хубав удар от воле откри за 1:0 в полза на гостите.

Още преди почивката Кристиано Роналдо записа името си сред голмайсторите. В 22-та минута Анхел Ди Мария и Игуаин разиграха добре, за да може топката да се окаже в наказателното поле при Роналдо, който вкара за 2:0.

След почивката паднаха и останалите голове в двубоя. Първо в 70-та минута Игуаин стреля от наказателното поле и бе точен за 3:0.

Три минути по-късно именно аржентинецът пусна страхотно извеждащо подаване към Роналдо, който спринтира мощно и точно пред шпагата на бранител в червено вкара за 4:0.

Неприятната новина за Жозе Моуриньо дойде в 79-та минута, когато Чаби Алонсо поиска смяна, държейки се за задната част на бедрото. Той отстъпи своето място на Раул Албиол. Малко преди това в игра за Реал се появиха още Калехон, на мястото на Ди Мария, и младокът Алваро Мората, който смени Игуаин.

След четвъртото попадение пък срещата вече се доиграваше, за да може „белия балет“ да вземе поредните си три точки.

„Кралете“ стигнаха до пето попадение в 91-та минута. Мората напредна добре, пусна прехвърлящ пас към Месут Йозил отляво по нападението, последният центрира остро към далечната греда, където Кайехон засече за 5:0.

Малко преди това домакините имаха претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Мората в наказателното поле на гостите.

Във временното класиране, Реал Мадрид излезе на 4-то място със 17 точки, на 8 зад лидера Барселона. Майорка пък се смъкна на 11-та позиция с 11 точки.