Реал Мадрид размаза с 6:2 Динамо Загреб в двубой от предпоследния кръг на срещите от Група D на Шампионската лига. Играчите на Жозе Моуриньо започнаха мълниеносно срещата на стадион Сантяго Бернабеу и след само 9 минути игра резултатът бе 3:0, а в 20-ата вече бе 4:0.

Карим Бензема даде преднина на белия балет още във 2-ата минута след пас на Месут Йозил. В 7-ата самият Бензема асистира на Хосе Кайехон, който покачи на 2:0. Секунди по-късно и Гонсало Игуаин порази вратата на хърватите за 3:0. В 20-ата Игуаин подаде на Йозил и немският национал покачи на 4:0, при какъвто резултат завърши и първата част.

Успокоен от класическата преднина Моуриньо направи и трите си смени още на почивката, като пусна Алтънтоп, Албиол и Гранеро на местата на Рамос, Йозил и Алонсо. В стартовия състав пък Специалния бе дал почивка на част от титулярите и бе заложил на следните 11: Адан, Диара, Варан, Рамос, Коентрао, Алонсо, Сахин, Кайехон, Йозил, Бензема и Игуаин.

През второто полувреме Реал сякаш пожали сломените гости от Загреб и им вкара само още два гола. В 49-ата Кайехон заби второто си попадение в срещата, а в 66-ата и Бензема се разписа за втори път, вкарвайки за 6:0.

Динамо успя да върне две попадения в последните девет минутиа чрез Фатос Бечирай и Иван Томачак, но това едва ли ще стопли фенове на хърватите, които инкасираха цели 6 гола в Мадрид.

Това бе 12-а поредна победа за Реал Мадрид във всички турнири и 5-и пореден успех в Шампионската лига през този сезон, с който испанците си гарантираха първото място в потока с пълен актив от 15 точки до момента.

В другия двубой от групата Олимпик Лион и Аякс отново направиха помежду си равенство 0:0. Холандците обаче почти сигурно ще се класират за 1/8-финалите, тъй като кръг преди края имат 3 точки повече от Лион, а и головата разлика на тима от Амстердам е плюс 3 гола, докато тази на Лион е минус 4 попадения.

Класирането в Група D кръг преди края:

1. Реал Мадрид 15 т.

2. Аякс Амстердам 8

3. Олимпик Лион 5

4. Динамо Загреб 0

Срещите до края:

Динамо Загреб – Олимпик Лион

Аякс – Реал Мадрид