Отборът на Байерн Мюнхен не срещна трудности при домакинството си на испанския Виляреал в предпоследния кръг от груповата фаза на Шампионската лига. „Баварците” се наложиха с 3:1 и така намериха място на осминафиналите в надпреварата, събирайки актив от 13-точки на върха в група А. От своя страна тимът на Виляреал отново разочарова с играта си, като от началото на кампанията футболистите на „жълтата подводница” нямат спечелена точка.

Домакините започнаха много силно мача, като Франк Рибери откри резултата още във втората минута. Френският нападател бе изведен чудесно от младока Кроос и останал сам срещу стража на гостите не срещна трудности да се разпише. В 24-ата минута футболистите на Байерн овенчаха добрата си игра, вкарвайки втори гол във вратата на своите гости. Марио Гомес бе на точното място, след удар на Тимосчук, който прати топката в гредата.

Веднага след подновяването на играта гостите надигнаха глава и успяха да изненадат „баварците”. Само пет минути след почивката Жонатан Де Гузман намали за 1:2, след като засече центриране на Ориол.

Всичко в мача бе решено в 69-ата минута, когато Кроос и Рибери отново комбинираха добре, а французинът реализира второто си попадение за 3:1, което се оказа и краен резултат в срещата.

Другите два тима от групата – Наполи и Манчестър Сити направиха интересен двубой, в който краен победител се оказа отборът на домакините от Неапол. Наполи взе трите точки с 2:1 и сериозно утежни положението на „богаташите” от Сити, които кръг преди края на борбата в груповата фаза заемат третото място.

В герой за домакините се превърна нападателят Едисон Кавани, който отбеляза и двата гола за Наполи, а попадението за гостите бе дело на Марио Балотели, който също се отличи и с няколко фрапантни пропуска.

Кавани откри, след като много леко успя да отклони топката от малък ъгъл след изпълнение на корнер в 17-ата минута. Футболистите на Роберто Манчини обаче не се предадоха и стигнаха до равенството малко повече след половин час игра. След удар към вратата на Наполи, стражът на домакините изби топката, а дебнещият Балотели я чукна в мрежата от половин метър разстояние. Кавани обаче имаше последната дума в срещата, когато в 49-ата минута вкара победния гол за своите.

В последните мачове от групата Сити приема Байерн Мюнхен, който вече се класира напред. „Гражданите” ще имат нужда от трите точки в този сблъсък и в същото време да се надяват Виляреал да спре Наполи в Испания, за да продължат в следващия етап на турнира.