Барселона и Реал Мадрид завършиха 2:2 в голямото дерби в седмия кръг на Примера дивисион, което се игра на „Камп Ноу“. Головете за двата отбора отбелязаха Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Това бе шестото Ел Класико за 2012 година, като двата отбора имат разменени по две победи, а два мача са завършили наравно.

Първата сериозна опасност бе в 13-та минута, когато Кристиано Роналдо подаде към Карим Бензема, който стреля много неточно от въздуха и изпрати топката в аут.

В 18-та минута привържениците на Барселона на „Камп Ноу“ скандираха: „Независимост за Каталуния“.

Месут Йозил центрира от корнер в наказателното поле на Барселона в 19-та минута, след което Серхио Рамос стреля опасно с глава, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на врататан а Виктор Валдес.

Реал Мадрид поведе в резултата в 23-та минута, когато Карим Бензема бе изпуснат от Хавиер Масчерано и подаде към Кристиано Роналдо, който прати топката в десния ъгъл на Виктор Валдес, който не успя нищо да направи.

Две минути по-късно Карим Бензема стреля, но топката срещня левия стълб на вратата на Барселона, а при добавката Анхел ди Мария пропусна да вкара на опразнената врата и прати топката в аут.

Даниел Алвеш получи разтежение в 27-та минута и бе заменен принудително от Мартин Монтоя.

Барселона успя да изравни резултата в 31-та минута, когато след грешка на Чаби Алонсо и Пепе позволи на Лионел Меси отблизо да разстреля Икер Касияс за 1:1.

Чаби Алонсо получи жълт картон в 43-та минута за грубо нарушение срещу Лионел Меси.

В 47-та минута гостите от Мадрид имаха претенции за дузпа за нарушение на Масчерано срещу Йозил в наказателното поле на Барселона, но те бяха подминати от съдията Делгадо Ферейро.

Пет минути по-късно футболистите на Барселона имаха претенции за дузпа за нарушение на Пепе срещу Иниеста, но Ферейро бе категоричен, че няма да посочи бялата точка.

Алонсо фаулира много грубо Меси в 60-та минута и трябваше да получи втори жълт картон и да бъде изгонен от съдията Ферейро, но той спести това на играча на „белия балет“.

Лионел Меси даде аванс от един гол на Барселона в 61-та минута, когато от пряк свободен удар разстреля Касияс, като изпрати топката в горния му ляв ъгъл.

Жозе Моуриньо веднага реагира и в 62-та минута смени Бензема с Игуаин. Тито Виланова направи втора смяна в състава си, като извади Фабрегас, а в игра се появи Алексис Санчес.

Реал Мадрид бързо успя да изравни резултата, след като в 66-та минута Санчес сбърка при един пас и Йозил пусна извеждащо подаване към Кристиано Роналдо, който остана сам срещу Виктор Валдес и без проблеми го преодоля за 2:2.

Лионел Меси можеше да оформи своя хеттрик в 70-та минута, но след удара му топката мина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Касияс.

Игуаин излезе в добра позиция сам срещу Валдес в 77-та минута, но ъгълът пред аржентинския нападател бе много малък и след удара му, вратарят на Барселона спаси с крака.

В последните минути на срещата Алонсо влезе грубо в краката на Алба, но съдията Ферейро отново не показа втори жълт картон на халфа на Реал Мадрид.

Барселона можеше да стигне до трите точки в срещата в 88-та минута, но след удара на Мартин Монтоя от границата на наказателното поле на Реал Мадрид, топката срещна напречната греда.

В последните секунди на добавеното време на срещата Педро излезе на добра стрелкова ситуация, но след удара му топката мина в страни от десния стълб на Икер Касияс.

Барселона остава начело с актив от 19 точки и е с осем преднина пред Реал Мадрид, който заема пета позиция с 11 точки.


szólj hozzá: Barcelona vs Real Madrid 2:2 GOALS HIGHLIGHTS