Синът на Йохан Кройф – Жорди заяви, че Лионел Меси и Кристиано Роналдо са с голяма преднина пред всички действащи футболисти, когато стане дума да бъде определен най-добрият играч в света.

Холандецът има доста какво да каже по този въпрос, след като в Барселона имаше честта да играе с истински звезди като Ромарио и Христо Стоичков, а на „Олд Трафорд“ пък си партнираше с Дейвид Бекъм и Рой Кийн.

„Много е трудно да посоча някой от тях двамата“, сподели Кройф. „Те са двама футболисти, които са доста пред останалите, особено по отношение на головете, така че не е лесно. Всички очакват още някой да пробие на тяхното ниво, но този дебат ще продължи поне още 3 или 4 години, защото те са на светлинни години пред останалите.“

„Не виждам голяма разлика между Виланова и Гуардиола. Новият треньор в никакъв случай няма да извади Шави от отбора, защото знае, че той е моторът на тима. Интелигентността и интуицията на всеки от футболистите на Барса способства за уникалния стил, който се запазва през годините, независимо кой е начело на отбора.“

„Трудно е да не бъда впечатлено от старта на Барселона, защото в Шампионската лига и Ла Лига спечелиха всичките си мачове. Истина е, че изпитаха трудности срещу Гранада и Севиля, но футболът като цяло не е лесен спорт – отборите винаги са добре организирани и е мъчно, когато трябва да отваряш пространства“, завърши Жорди Кройф.