Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира работата на колегата си Гари Невил, който е начело на испанския Валенсия. Французинът смята, че липсата на опит е провалила работата на младия наставник.

Невил се справя перфектно като анализатор на играта в телевизионните студиа, но като наставник на отбор не се справя толкова добре, след като още няма победа за първенство със състава на Валенсия.

В последния си мач, а именно в 1/2-финала за Купата на Краля "прилепите" загубиха с 0:7 от Барселона, което отприщи вълна от критики към Невил.

"Репутацията ти като играч помага да започнеш работа в топ клуб. Ти не започваш като треньор във Флитууд, а направо в Барселона, такъв е примерът с Пеп Гуардиола", коментира Венгер.

"Ако не си голямо име във футбола, трябва да се бориш. Отначало това е недостатъчно, тъй като ти започваш от по-слаб отбор, но от друга страна трупам ценен опит", допълни специалистът.

"Уверен съм, че недостатъкът на Невил е липсата на опит. Това е една от основните причини за слабия старт на мениджъра. Когато стартираш слабо се появява недоверието, тъй като ти още не си се утвърдил като треньорско име. И това става доста трудно, когато си тръгнал лошо", каза още Венгер.

Валенсия заема 12-ото място в Примера, а в предстоящия кръг тимът играе с Бетис.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS