Отборът на Еспаньол постигна победа с 3:1 над Валядолид в мача от 26-ия кръг на Ла Лига. Срещата остава с историческа стойност за испанския шампионат, тъй като за първи път на китаец вкара гол в Примера. Стори го Ву Лей, който отбеляза третото попадение за „лос перикитос“. Преди него Борха Иглесиас и Марио Ермосо се бяха разписали по веднъж. Рубен Алкарас реализира за Валядолид.

При все успеха Еспаньол се върна на пътя на победите след двете поредни ремита с Валенсия и Уеска в предходните два кръга.

В класирането Еспаньол е 11-ти с 33 точки, а Валядолид 16-ти с 26.

Еспаньол поведе след 18 секунди игра, след като Борха Иглесиас с хубав прехвърлящ удар направи 1:0. Това бе и най-бързият гол за през сезона в Примера.

Домакините можеха да удвоят още във втората минута, но Сержи Дардер не успя да преодолее Жорди Масип, след като озова очи в очи с него.

Валядолид възстанови паритета в 17-ата минута, когато Алкатрас отправи точен изстрел от границата на пеналта – 1:1.

В заключителните минути на срещата гостите пропуснаха дузпа, която бе отсъдена за натрушение срещу Сержи Гуардиола. Именно той си заложи топката от бялата точка, но пропусна.

След почивката Еспаньол бе по-активният тим на терена, като в 55-ата минута Марио Ермосо покачи на 2:0.

10 минути след това домакините поведоха с 3:1. Дардер комбинира с Ву Лей, който оформи крайния резултат. Така той се превърна в първия китаец, който вкарва в Ла Лига.