Отборът на Валядолид не успя победи Хетафе и двата тима завършиха при 2:2 в мач от 32-ия кръг на испанската ЛаЛига. Така Валядолид взе само точка след две поредни загуби и вече е в серия от четири мача без победа.

Реал Валядолид заема 17-ото място с 31 точки, точно над зоната на изпадащите в Испания.

Съставът на Хетафе остава в зона Европа, като държи петото място във временното подреждане с 51 точки, но не успя да изпревари четвъртия Севиля, който е с 52 точки.

Домакините изпуснаха победата в допълнителното време след като Хетафе получи правото да изпълни дузпа и изравни за 2:2.

Мауро Арамбари завърши обещаваща атака на Хетафе в 10-ата минута, но вратарят на домакините се справи. Четири минути по-късно Арамбари откри резултата за 1:0 за гостите след чудесен удар от далечно разстояние.

Футболистите на Реал Валядолид успяха да изравнят в 30-ата минута, когато Серхио Гуардиола се ориентира най-добре и реализира за 1:1.

Тимът на Хетафе остана с човек по-малко в 62-ата минута след втори жълт и съответно червен картон на Матиас Оливера. Две минути след това Рубен Алкарас вкара топката в мрежата на Хетафе, но попадението не бе зачетено заради засада.

Валядолид получи правото да изпълни дузпа в 68-ата минута, а Енес Юнал и така в 69-ата даде аванс от 2:1 за домакините.

Уалдо Рубио също вкара топката във вратата на Хетафе в 75-ата минута, но отново след консултация със системата за видеоарбитраж – ВАР, голът бе отменен и резултатът остана само 2:1 за Валядолид.

В 94-ата минута Оскар Плано извърши грубо нарушение, гостите претендираха за дузпа, последва нова консултация с ВАР и отсъждането бе в полза на Хетафе. Хорхе Молина бе точен от бялата точка в 96-ата минута и изравни за 2:2, носейки точка на своя тим.