Хетафе продължава да диша възудха на Топ 4 в Ла Лига. Момчетата на Хосе Бордалас надделяха с 1:0 над Атлетик Билбао в среща от 31-ия кръг на испанския елит.

Единственото попадение в срещата реализира резервата Анхел Родригес (78'), който се появи от пейката малко преди да вкара. Така Хетафе се възползва от загубата на Валенсия (0:2 от Райо Валекано) и вече води с четири точки (50 т.) пред “прилепите” (46 т.). 

След тази победа Хетафе е 4-ти с 50 точки, докато Атлетик Билбао остава 8-ми с 43 т.

Най-добрата възможност за първата част дойде в 29-ата минута, когато Раул Гарсия овладя далечно подаване, Джене не се намеси добре и Иниго Кордоба се озова сам срещу вратаря, но стреля в ръцете на вратаря Давид Сория.

В 56-ата Хайме Мата направи голям пропуск за домакините. Хорхе Молина подаде към своя колега в атака, като вторият стреля по диагонала, но с малко в аут.

В 78-ата минута дойде и така чаканият гол за мадридчани. Франсиско Портийо изведе Родригес зад гърба на “червено-бялата” отбрана и нападателят реализира сам срещу вратаря. В 89-ата Виторино Антунеш центрира отляво към далечната греда, а Мата от сантиметри уцели близката греда с глава, запазвайки крайното 1:0.

Хетафе - Атлетик Билбао 1:0

1:0 Анхел Родригес 78'