Играчите на Валенсия изиграха един от най-силните си сезони в последните години и сложиха финалния щрих по подобаващ начин. Те зарадваха феновете си на "Местая" с успех в последния за сезона мач срещу Депортиво Ла Коруня. 

Изходът от тази битка нямаше значение, освен за честта на двата тима. И домакините се проявиха като по-силните, за да вземат успеха с 2:1 и да сложат по подобаващ начин край на сезона, в който отново се пребориха за място в Шампионската лига. 

Симоне Дзадза откри резултата с гол преди почивката. Италианецът беше точен в 28-та минута, когато едно центриране във вратарското поле беше изчистено нескопосано от защитник на Депортиво и топката попадна право на крака му. От 10-ина метра той нямаше проблем да прониже мрежата за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, въпреки че "прилепите" имаха шансове да удвоят преднината си, но не се възползваха от тях. По този начин стояха нещата и в началото и средата на втората част, преди да дойде интересният заключителен четвърт час. 

Първо в 77-та минута Валенсия удвои преднината си, след като при един пробив в наказателното поле Лусиано Вието хитро пусна с пета към непокрития Гонсало Гуедеш и той с мощен шут под гредата препарира вратаря за 2:0. 

Все пак СуперДепор върна едно попадение. Само три минути след това попадение Адриан проби до наказателното поле и намери непокрития Лукас Перес на точката на дузпата. За него беше детска игра да насочи топката в мрежата и да оформи крайния резултат. 

Така Валенсия завърши със стил кампанията и я завършва със 73 точки на четвъртото място, само на три зад Реал Мадрид. Депортиво Ла Коруня пък изпадна за пореден път в последните години и със скромните 29 точки съдбата на тима нямаше как да е по-различна.