Отборите на Валенсия и Лас Палмас запазиха интригата за реванша помежду си от четвъртфиналите за Купата на Краля, след като не излъчиха победител на "Местая". Все пак гостите имат леко предимство, защото отбелязаха гол на чужд терен за равенството 1:1. 

Те можеха и да са победители, защото поведоха преди почивката след автогол на младия французин Вилфрид Заибо в 38-та минута. При този резултат дойде и почивката, но след нея домакините се развихриха. 

Те тръгнаха мощно напред и имаха доста положения да изравнят и в крайна сметка го направиха. Това се случи в 61-та минута, когато Пако Алкасер се разписа с хубаво изпълнение след перфектно подаване на Дани Парехо. 

До края на мача домакините от Валенсия бяха далеч по-активните на терена, но натискът им така и не доведе до победен гол. Те пропиляха голям брой положения пред вратата на островитяните, но не я превзеха втори път. 

Така реваншът на Канарските острови в средата на другата седмица предвещава да е много интересен, но Лас Палмас все пак има малкото предимство, че нулевото равенство би го класирало напред.