Валенсия продължава да се мъчи в първенството и едва стигна до равенството 2:2 при домакинството си на Райо Валекано в мач от 20-ия кръг на Примера дивисион.

„Прилепите“ нямат победа в шампионата в 9 срещи /от 7 ноември 2015 г/ и 6-а поред под ръководството на Гари Невил.

Гостите от предградието на Мадрид Вайекас откриха резултата с красив гол в 15-ата минута. Хосабед намери от фланга Ембарба, той му върна и от воле Хосабед реализира за 0:1.

Райо Валекано имаше пълно надмощие през първото полувреме и преднината от един гол беше най-малкото, с което можеше да се оттеглят на почивка. Възпитаниците на Гари Невил играха много слабо и бяха изпратени в съблекалните с монументално освиркване.

Все пак „прилепите“ стигнаха до изравняване в 56-ата минута със страхотен гол от 40 метра на Алваро Негредо – 1:1.

Веднага след това Райо имаше възможността да поведе отново, но го стори в 69-ата минута.След изпълнение на корнер топката попадна у Диего Йоренте, който отново изведе гостите напред – 1:2.

Валенсия все пак се добра до изравняване. Най-напред гол на Алкасер бе отменен заради несъществуваща засада в 87-ата минута. А в следващата минута отново Алкасер се възползва от груба грешка на Зе Кастро и паса на Бакали, за да стигне Валенсия до равенството 2:2.

Валенсия е десети в класирането с 24 точки, а Райо е 18-и с 16 точки.