Дисциплинарната комисия на УЕФА ще разследва червените картони на Серхио Рамос и Чаби Алонсо, изкарани по време на срещата между Реал Мадрид и Аякс. Двамата бяха изгонени в самия край на мача, спечелен от испанците в Холандия с 4:0.

УЕФА ще разследва дали Алонсо и Рамос не са си изкарали нарочно по два жълти картона, като така ще пропуснат безсмисления мач срещу Оксер в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Но по-важното е, че така си чистят и натрупаните жълти картони преди началото на директните елиминации.

От Европейската централа са наредили на Дисциплинарната комисия да разгледа двата случая, за да прецени дали има основание да повдига обвинения.

Ако се докаже, че Рамос и Алонсо са си изкарали нарочно картоните, наказанията им може да бъдат увеличени.

В същото време, наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо отрече да е давал подобни наставления на своите играчи. На някои от телевизионните повторения обаче се вижда как Моуриньо разговаря с Рамос и Алонсо.

„Говорих с много футболисти по време на срещата. Не само с Рамос и Алонсо. Двата червени картона са в резултат на странни съдийски решения в един двубой, който бе доста лесен за свирене. Това никак не ми харесва. Но ако двамата не могат да играят срещу Оксер, тогава ще намерим техни заместници. Няма лесно да дадем двубоя с французите. Искаме да спечелим всичко”, сподели Моуриньо.