Реал Мадрид и Милан са отборите, класирали се за елиминациите на Шампионската лига от група G. И двата отбора постигнаха победи в предпоследните си срещи, и вече не могат да бъдат застигнати от Аякс и Оксер.

В Амстердам Реал Мадрид не срещна проблеми срещу Аякс, и победи леко с 4:0, за да събере вече 13 точки. „Белият балет” вече мисли и за голямото дерби с Барселона след по-малко от седмица, но въпреки това подходи достатъчно сериозно към срещата, за да вземе победата.

Макар и без Гонсало Игуаин и Сами Кедира, Жозе Моуриньо имаше достатъчно опции в състава си. Наставникът рискува малко с включването на Икер Касияс като титуляр, въпреки че стражът получи лека травма на последната тренировка на тима. В последния мач от групата Реал ще играе с Оксер, но няма да може да разчита на Чаби Алонсо и Серхио Рамос, които получиха червени картони в последните три минути на мача с Аякс и са аут за финалния сблъсък.

Карим Бензема откри резултата за Реал в 36-та минута, след като Месут Йозил свали ефектно с пета топката на границата на пеналта, и французинът стреля точно оттам. Алваро Арбелоа покачи на 2:0 в 44-та минута, след като шутира мощно отдалеч, след рикошет след пряк свободен удар, изпълнен от Кристиано Роналдо.

Самият Роналдо вкара следващите две попадения, първо в 70-та, и след това в 81-та минута от дузпа, за крайното 4:0.

Далеч по-напрегнато бе в Оксер, където домакините устискаха до 65-та минута срещу Милан. Тогава обаче Златан Ибрахимович в крайна сметка пречупи защитата на французите, подпомогнат и от самите бранители. Дудка не успя да изчисти една топка пред наказателното поле, предостави я на Ибрахимович, и шведът с мощен шут откри резултата.

Милан успя да удържи минималната си преднина до самия край на срещата, а влезлият като резерва Роналдиньо се нуждаеше само от пет минути, за да покаже майсторството си, и да се разпише. Бразилецът навлезе в наказателното поле отдясно и стреля право в мрежата от десетина метра, за да направи резултата 2:0 в полза на Милан, в 90-та минута, и така да приключи мача.

В последния кръг Реал приема Оксер, а Мила – Аякс. Реал води с 13 точки, пред Милан с 8, Аякс има 4, а Оксер – 3.