Сделката между Ливърпул и Барселона за уругвайската звезда Луис Суарес ще бъде приключена до 24 часа. В неделя следобед се очаква каталунците да обявят нападателя за свой играч, пише "Дейли Мейл". 

Ръководствата на двата отбора са се договорили окончателно за цената - 63 млн. паунда. Самият играч е постигнал договорка за заплатата си на "Камп Ноу", като ще стане четвъртият най-високоплатен след Меси, Неймар и Иниеста. 

На практика няма сериозни пречки пред осъществяването на трансфера, като само дребни детайли остава да се уточнят. И когато това стане, сделката ще бъде обявена официално. 

Барса се очаква да си върне част от сумата, след като ще преговаря отделно за продажбата на Алексис Санчес на "Анфийлд". Очаква се обаче тези преговори да започнат едва следващата седмица. 

Каталунците предлагаха чилиеца като част от сделката за Суарес, но мърсисайдци не се съгласиха. Явно мениджърът Брендън Роджърс очаква да договори по-ниска цена за офанзивния играч на "блаугранас". 

В близките дни трябва да стане ясно и дали ФИФА ще намали наказанието на уругваеца, което му забранява да тренира до 1 ноември. Очаква се санкцията му да бъде намалена драстично.