Реал Сосиедад продължава със страхотните си изяви в Ла Лига през 2019 г. Баските записаха седми пореден мач без поражение в испанския шампионат и тази година радват феновете си с много точки. А сега "Аноета" видя убедителен успех с 3:0 над Леганес. 

Макар развръзката да дойде чак след почивката, домакините бяха отборът, който доказа, че повече заслужава успеха. Микел Оярсабал наниза важните първи две попадения, а Уилиан Жозе оформи класиката четвърт час преди края. 

Иначе в началото мачът беше равностоен, а първият шанс беше за Леганес в 17-та минута, но ударът на Мартин Брайтвайт се отклони от лявата греда. Той беше изпуснат пред вратарското поле да стреля с глава, но малко не му достигна да открие резултата. 

След това обаче Уилиан Жозе, Аднан Янузай и Тео Ернандес изпуснаха страхотни шансове за Сосиедад и в крайна сметка попадения преди почивката не паднаха. Така цялата развръзка остана за втората част на мача. 

Статуквото беше нарушено в 50-та минута. Тогава Аднан Янузай центрира страхотно, а на върха на подаването му се оказа Микел Оярсабал, който с глава прониза мрежата на тима от мадридските предградия за първи път. 

Пет минути след това Мартин Брайтвайт изпусна да изравни, след като мощният му удар от границата на наказателното поле прелетя над вратата. И само четири минути след това интригата в мача направо умря след втория гол в мача. 

Тогава Оярсабал се оказа на точното място да добави топката в мрежата след лошо изчистен изстрел на Уилиан Жозе и с прецизното си изпълнение направи 2:0. Така гостите от Леганес бяха пречупени в този момент от двубоя. 

Остана време обаче и за трети гол за баските. Той дойде в 75-та минута, когато Рубен Пардо центрира срахотно от пряк свободен удар и качи топката на главата на Уилиан Жозе, който преодоля вратаря, за да оформи класиката. Този резултат се запази до последния съдийски сигнал. 

След тази развръзка Реал Сосиедад събра 34 точки на седмата позиция, но е само на една от шестия Алавес и на три зад четвъртия Севиля. Леганес остава на 12-та позиция с 29 точки и поне все още диша спокойно в битката за оцеляване.