Реал Сосиедад записа първа победа от три мача насам във всички турнири. При домакинството на Атлетик Билбао от 22-ия кръг на Ла Лига „бяло-сините“ се наложиха с 2:1. Попаденията за успеха реализираха Микел Оярзасабал и Силва Вилиан Жозе. Раул Гарсия бе точен за гостите.

Така Сосиедад спечели трите точки и с 30 пункта в актива си заема седмото място във временното класиране. Билабо е 12-ти с 26.

Реал Сосиедад откри резултата в 16-ата минута. Микел Оярзасабал успя много умело да се измъкне от опеката на няколко бранители, поведе си, остана очи в очи Ектор Ерерин и откри за 1:0.

Домакините удвоиха преднината си до края на първата част. В 45-ата минута след едно разбъркване в пеналта на Билбао, Силва Вилиан Жозе намери добре топката от дъгата и покачи на 2:0.

През втората част дузпа бе отсъдена в полза на гостите. Това се случи в 81-ата минута, когато след едно центриране от корнер отдясно, съдията видя нарушение на Раул Навас и посочи бялата точка. От 11-те метра топката си заложи Раул Гарсия, чийто намерения бяха разгадани от Рули, който изби. Топката обаче попадна отново в Гарсия, който намали на 1:2.

В следващия кръг Сосиедад гостува на Валенсия, а Билбао е домакин на Барселона.