Скромният новак Леганес продължава да прави изненада след изненада в Примера дивисион. Тимът от предградията на Мадрид покоси и Виляреал с 3:1 на своя стадион след късна драма и пълен обрат. 

"Жълтата подводница" поведе след час игра, но с късни попадения на Диего Рико, Набил ел Жар и Габриел Леганес сътвори обрата и голямата изненада на кръга до момента в испанския елит. 

Двата тима влязоха предпазливо в този мач и рядко атакуваха. Това се отличи и на успеваемостта в предни позиции за нападателите, защото през до 40-та минута нямаше точни изстрели към двете врати. 

Едва тогава Пабло Форналс от Виляреал отправи първия изстрел в очертанията, но вратарят на Леганес се намеси подобаващо и изби. В крайна сметка преди почивката попадения така и не паднаха. 

Още един шанс имаше за "жълтата подводница" в 58-та минута, когато удар на Седрик Бакамбу беше избит от вратаря, но все пак гостите стигнаха до попадение малко след това. В 61-та минута Мануел Тригерос пусна пас през целия терен за Антолин Рабаседа, той преодоля и вратаря, който беше излязъл извън наказателното поле да го пресрещне и на празна врата откри. 

Малко след това Даниеле Бонера изпусна да вкара второ попадение в мрежата на домакините и впоследствие тимът му беше наказан. В 72-та минута Нордин Амрабат подаде към Диего Рико на левия фланг и той пробва май да центрира по земята, но топката беше толкова остра, че се насочи в далечния ъгъл на вратата и се оплете в мрежата малко случайно за 1:1.

Пълният обрат стана факт в 82-та минута. Тогава Габриел намери пред наказателното поле Набил ел Жар, бившият играч на Ливърпул излъга защитник и с хубав фалцов удар направи 2:1. 

В 86-та минута Хосе Наранхо изпусна от пряк свободен удар да реши всичко, но това се случи в продължението на мача. В 93-та минута Амрабат асистира за Габриел и бразилецът пусна последното торпедо в корпуса на "жълтата подводница" за 3:1. 

Така скромният новак записа 20-та си точка от началото на сезона, което засега му отрежда седмата позиция, само на една точка и една позиция зад днешния си съперник Виляреал.