Адвокатите на Барселона са направили скандален опит да преметнат Дисциплинарната комисия на испанската лига, разкри AS.

Според информацията, юристите на каталунския клуб нарочно са изчакали последния час на работния ден в петък, за да подадат жалбата си срещу решението Неймар да бъде наказан за четири мача.

Студена война между големите вождове преди Ел Класико

Първото обжалване на Барса не сполучи и сега им остана още един последен шанс. Тъй като вероятността Дисципът да отсъди нещо различно, е много малка, адвокатите прибегнали до финален опит да минат през вратичките на закона.

Решено: Неймар ще гледа Ел Класико от трибуните

Неймар е най-влиятелният футболист на планетата

Клубът внесъл апелацията си точно в 16.00 часа местно време в петък, буквално минути преди да затвори офисът на Ла Лига.

Надеждите били, че Дисципът няма да се събере през уикенда, а Барса ще има 48 часа, в които да внесе ново обжалване. Часове, в които Неймар ще е свободен от санкцията си. И часове, в които ще може да играе в Ел Класикото срещу Реал в неделя.

Явно обаче от Барса не са пресметнали всичко точно, тъй като AS обяви, че Дисципът е свикал извънредно заседание за събота по обед, на което ще се вземе решение. Дори да не успеят да съберат пълен състав, шефовете на испанския футбол ще направят конферентна връзка, но са твърдо решени да не оставят каталунците да правят подобни опити.

Когато Ел Класико наистина е на живот и смърт...