Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу реши да предприеме интересен ход в дните преди неделното Ел Класико срещу Реал Мадрид. Босът на каталунците ще пропусне обяда със своя колега при „белия балет“ Флорентино Перес, пише вестник „Мундо Депортиво“.

По принцип това е традиция в Испания преди важните мачове. Обикновено водещите фигури от висшето ръководство се събират заедно от уважение един към друг, но този път „блаугранас“ са решили да променят правилата на играта. Този ход показва ясно колко голямо е напрежението между големите врагове в момента.

Страстна целувка между Меси и Роналдо разтърси Барселона

В неделния сблъсък Реал ще влезе с три точки преднина в класирането (75 срещу 72) и мач по-малко на сметката си. Това задължава Барса да търси победата на всяка цена, ако желае да се бори докрай в защитата на титлата от Ла Лига.

В Ел Класико Меси ще гони своя гол № 500

„Мундо Депортиво“ твърди, че отсъствието на Бартомеу се дължи на ангажименти от семеен характер. Все пак Барса ще прати други от ръководните си кадри на традиционния обяд. Със сигурност обаче това не е същото както ако двамата президенти се бяха срещнали лице в лице.

Спомените от една люта свада между Зизу и Лучо още са живи

Подобен случай имаше и преди няколко седмици. Тогава босът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо също отказа да обядва с Флорентино Перес, а причината беше опитите на Реал да подпише с футболиста на „дюшекчиите“ Тео Ернандес.