Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че има единствено поводи за гордост от представянето на своите футболисти, които в неделя загубиха шансовете си за титлата в Примера дивисион след загуба 1:2 от изпадналия Леванте.

Фернандо Торес изведе „дюшекчиите“ напред още във втората минута, ала след това Виктор Сасадесус и Джузепе Роси математически сложиха край на надеждите за титла на мадридчани. Кръг преди края те са са 3 точки зад лидера Барселона, който има по-добри показатели в директните сблъсъци, и са на 2 от втория Реал Мадрид.

„Нямаме никакво оправдание. Завършваме един фантастичен сезон и бяхме на един мач от това да се мерим с Реал и Барселона. Това ме кара да бъда щастлив, понеже в предишните години бяхме аут от битката 10 кръга преди края“, коментира аржентинският тактик.

„Малко не ни стигна. Боли ме заради предпоследното препятствие, но се радвам, че досега бяхме в битката за първенстовто. Толкова съм горд от постигнатото.“

„Това, което Леванте стори, беше изключително почтено. Те вече знаеха, че изпадат, но се бореха до самия край. Това прави футбола велика играч – един отбор може и да е преодолял полуфиналите в Шампионската лига, но пак може да загуби в следващия си мач“, завърши Чоло Симеоне.