Атлетико Мадрид загуби с 1:2 гостуването си на Леванте, а с това се прости с шансовете си за титла в Примера дивисион.

Кръг преди края, Атлетико има 85 точки, докато лидерът Барселона е с 88, а дори при победа на „дюшекчиите“ и загуба на водача в последните срещи, каталунците са с предимство.

Така Атлетико вече може да се съсредоточи само и единствено върху датата 28 май – финалът в Шампионската лига.

Атлетико Мадрид поведе рано-рано, още във втората минута, с попадение на Фернандо Торес. Нападателят видя излезлия напред страж на домакините, и го прехвърли за 0:1.

Това бе 10 гол за него в този сезон.

В 22-та минута, след центриране на Коке от корнер, вратарят на Леванте Мариньо не се намеси добре, но на втора греда Торес не очакваше грешката му и не съумя отблизо да увеличи сметката си.

В 30-та минута Маурисио Куеро центрира в наказателното поле на Атлетико, където Виктор Касадесус с глава изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Облак за 1:1.

През второто полувреме още от началото Атлетико започна да натиска. В 52-та минута Филипе Луис центрира добре, Саул стреля с глава, но над напречната греда. Две минути по-късно Стефан Савич направи невероятен пропуск - след центриране в наказателното на Леванте бе оставен непокрит, но отблизо пропусна.

Леванте се освести и отвърна на удара, и в 64-та минута също направи сериозен пропуск, когато Касадесус центрира в наказателното поле, Облак излезе неразчетено и Моралес стреля с глава, но не намери очертанията на вратата. В 74-та Яник Ферейра-Караско открадна топката и пусна към Гризман, а той стреля, но Мариньо спаси и изби в корнер.

Леванте направи силна контраатака в 83-та минута, топката стигна до Джузепе Роси, но той стреля слабо и неточно.

Наказаният старши треньор на Атлетико можеше само да наблюдава отдалеч случващото се, когато в 90-та минута Джузепе Роси вече не пропусна, и направи 2:1 за вече отпадналия от Примера дивисион тим на Леванте.