Тази вечер от 19:00 часа на "Камп Ноу" Барселона ще търси първи успех в последните си 6 срещи срещу Атлетико Мадрид, за да триумфира с шампионската титла на Испания. В последните 5 мача каталунците така и не могат да надиграят "дюшекчиите" на Диего Симеоне.

В двата състава съществува напрежение, но това е напълно нормално с оглед предстоящата битка. Барселона направи силен ход с подписването на новия договор на Лео Меси, а също така и Неймар ще е на линия за ключовата среща.

Атлетико Мадрид вероятно мисли вече за финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид, но едва ли ще допусне да не е в час и за днешния мач от последния 38-ми кръг на Ла Лига.

"Дюшекчиите" ще са със звездата си Диего Коща, а мадридчани са доказан боец. Симеоне очаква тежък мач на чуждия стадион.

"Не очаквам мачът да бъде решен бързо. Барселона ще се опита да ни натисне в началото. Това ще е най-тежката битка с тях през този сезон. В момента отборът им върви по възходяща линия, но и ние работим здраво и търсим най-доброто", заяви треньорът на Атлетико.

Тата Мартино коментира пред медиите, че очаква първата титла на каталунците, която да бъде спечелена от нормални хора, тъй като предишните били спечелени от извънземни футболисти.

На пръв поглед Барселона не изглежда като отбор, който може да спечели битката с Атлетико. Последните срещи на каталунците не впечатляват като игра, но и Атлетико си позволи да губи точки в последните кръгове срещу отбори, които не се бореха за нищо.

Срещата тази вечер ще е битка, битка и битка, а кой от двата тима ще успее да грабне шампионската титла ще разберем около 21:00 часа.