Доста интересно изказване направи наставникът на Барселона Херардо Мартино в навечерието на решителния мач за титлата в Испания с Атлетико Мадрид.

Каталунците излизат утре на своя стадион срещу "дюшекчиите" и при победа ще защитят трофея си от миналата година. Според Тата, ако трофеят бъде спечелен, той ще е първият за "блаугранас" извоюван от "нормални футболисти", защото в предишните години е бил донесен от "извънземни".

"Ако спечелим титлата в събота, това ще е първата, извоювана от нормални футболисти. Тя ще бъде донесена с много труд и ежедневна борба."

"Просто предишните трофеи бяха спечелени от извънземни. Сега искам да триумфираме с отличието заради футболистите, не толкова заради мен."

"За тях беше една тежка година, в която им се случи прекалено много. А евентуална титла няма да промени много моето бъдеще. Ще реша какво да правя, независимо от успехите", сподели Мартино.

Мачът в събота е от 19:00 часа, а в състава на аржентинеца се завърнаха Неймар, Жорди Алба и Жерар Пике. Той признава, че има своите главоболия.

"Тримата работиха усилено, за да се върнат, сега ще видим дали ще играят. Няма да ми е никак лесно да избера състава за събота", сподели Мартино.