Звездата на Барселона Лео Меси не смята, че спечелването на титлата в Испания ще е достатъчен реванш към феновете на тима за провалите до момента през сезона.

Каталунците излизат в директен мач за трофея в Ла Лига срещу Атлетико Мадрид на своя стадион в събота от 19:00 часа. За първото място ги устройва само победата.

"Мисля, че първенството е много важна надпревара, да не кажа най-важната. Това е така, защото за да я спечелиш, трябва да покажеш класа и постоянство през целия сезон."

"За нас това беше много тежка година, с много трудности. И предишни години сме имали такива, но сме успявали винаги да се справим с тях."

"Не смятам, че титлата в Испания ще спаси сезона ни, но определено спечелването ѝ е много важно за нас и ще се постараем да триумфираме", сподели Меси.

Освен за трофея в Испания, очакванията към него са да поведе и националния отбор на Аржентина към световната титла. Това обаче не притеснява Меси.

"Няма напрежение върху нас за Мондиала. Самото име "Аржентина" ни прави длъжни да се борим за Купата."

"Мисля, че се справяме добре, готвим се спокойно за първенството и вярвам, че ще дадем всичко от себе си, за да постигнем целите, които да зарадват нацията", сподели още аржентинската звезда.