Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес се е нагърбил със задачата да разубеди по-младия си колега Тиаго Алкантара от желанието му да напусне клуба.

Манчестър Юнайтед води надпреварата за подписа на 21-годишния бразилец с испански паспорт, който бе една от звездите на отминалото Европейско първенство за младежи.

Самият Алкантара все още не е заявил ясно пред ръководството, че иска да си тръгне, макар че повечето индикации сочат в тази посока.

Поради това част от играчите на клуба взеха нещата в свои ръце и се опитват да задържат таланта на „Камп Ноу“. Според запознати най-голям шанс да постигне целта си има Шави Ернандес, който изпитваше подобни трудности в началото на кариерата си. Като по-млад 33-годишният играч трудно печелеше доверието на треньорите си и по-често оставаше на пейката, а самият той разкри, че в този период е бил до преминаване в Милан.

Ветеранът казал на Тиаго, че в него вижда своя наследник в Барселона и уверил съотборника си, че за в бъдеще клубът ще разчита повече на него.

Очаква се повече яснота около бъдещето на Алкантара да има след 15 юли, когато започва подготовката на Барселона за новия сезон.