Севиля запази всички шансове да се пребори за място в Топ 4 след важен успех над Валядолид като гост. Андалусийците надделяха с 2:0, като успехът им дойде едва в края на мача. Това обаче го направи само по-сладък. 

Роке Меса и Мунир ел Хадади бяха героите за тима си с двете късни попадения. А с тях гостите в този мач се доближиха само на точка от четвъртото място и битката за него до края на сезона се очертава да бъде крайно интересна. 

От самото начало севилци наложиха темпото в двубоя и бяха близо до откриването на резултата след 10 минути игра. Тогава след един корнер Габриел Меркадо се извиси над защитата и с глава изстреля невероятен удар, но само разтресе напречната греда с него. 

След това възможности се откриха пред Фран Васкес на два пъти и Висам Бен Йедер от състава на гостите, но те не бяха точни. Кеко и Серхио Гуардиола изпуснаха редките възможности за Валядолид и статуквото се запази. 

Севиля стигна до попадение в 33-та минута. Тогава Бен Йедер с глава прониза мрежата и се зарадва, но реферите прегледаха ситуацията с ВАР и прецениха,ч е французинът е извършил фаул в атака, като поради тази причина не зачетоха попадението му. 

Така в крайна сметка двата тима се оттеглиха при нулево равенство на почивка. След нея пак андалусийците бяха по-активни, като пак Бен Йедер беше близо до гола в 50-та минута, но ударът му с глава мина на сантиметри над гредата. 

В средата на второто полувреме домакините поискаха дузпа. Даниел Карисо игра с ръка, като след обстойно преглеждане на ситуацията с ВАР реферите прецениха, че не е имало умисъл в това негово действие и бялата точка не беше посочена. 

Така постепенно се стигна до последните минути, в които се реши всичко. Първото попадение падна в 85-та минута, когато Евер Банега намери Роке Меса пред наказателното поле, той си отвоюва позиция и стреля силно до гредата, не оставяйки шансове за вратаря - най-накрая 1:0. 

Във втората минута на продължението всичко приключи като интрига. Тогава Браян Хил с перфектен пробив се озова на хубава позиция, сви за Мунир Ел Хадади около точката на дузпата и бившият играч на Барселона се разписа с хубаво изпълнение за 2:0. 

Така Севиля събра 49 точки и това му отрежда петата позиция, само на една зад четвъртия Хетафе. Валядолид ще се бори докрай за спасението си, като със своите 30 е само с една над опасната зона, където засега е Селта с 29.