Севиля надви с 2:0 гостуващия Алавес в пореден мач от 30-ия кръг на испанската Примера дивисион. С успеха си андалусците изместиха на шестото място противника и вече имат 46 точки, докато Алавес остана седми с две по-малко.

Роке Меса откри резултата на „Рамон Санчес Писхуан” в 41-ата минута, а Пабло Сарабия оформи крайното 2:0 в 80-тата минута.

Срещата стартира с натиск на Севиля, който доведе до пропуск на Мунир Ел Хадади още в осмата минута. В 34-ата пък Джонатан Калери се пребори за спорна топка в наказателното поле и стреля, но вратарят на Севиля отрази.

Седем по-късно Пабло Сарабия бе намерен вдясно и върна назад към Роке Меса. Той отправи изстрел с десния крак, като топката влетя във вратата на Алавес – 1:0.

Второто полувреме стартира с пропуск на Уисам Бен Йедер, който стреля в долния десен ъгъл, но Фернандо Пачеко се намеси и отрази впечатляващо. Така се стигна до 80-тата минута, когато Бен Йедер продължи за Сарабия вдясно, който с прецизен удар прати топката за втори път във вратата на Алавес.

В борбата си за място в Топ 4 Севиля гостува на Валядолид идния кръг, докато Алавес ще приеме Леганес.