Отборът на Севиля надви Уеска с 2:1 в среща от 10-ия кръг на Примера дивисио. Севиля се върна на победния път след поражението от Барселона и заема третото място във временното класиране в Испания с 19 точки, колкото има и четвъртият Атлетико Мадрид.

Лидер е Барселона с 21 точки, а втория е съставът на Алавес с 20.

Тимът на Уеска пък е на последното, 20-о място в подреждането с едва 5 точки в актива си и само 1 победа. Освен това Уеска допусна трета поредна загуба.

След нулевото първо полувреме, Севиля все пак успя да пречупи съперника си. Пабло Сарабия реализира два гола, с които домакините поведоха с 2:0 до 78-ата минута.

Иначе още в 22-ата минута Даниел Карисо вкара топката в мрежата на Уеска в 22-ата минута, но след намесата на системата за видеоарбитраж попадението не бе зачетено заради засада. 

Подобна ситуация се получи и 4 минути по-късно, когато Висам Бен Йедер получи отличен пас и също прати топката във вратата на гостите, но пак с използването на VAR реферът отмени решението си заради фаул и резултатът остана 0:0.

През второто полувреме обаче Пабло Сарабия бе точен за 1:0 след пас от Висам Бен Йедер в 65-ата минута, а после се разписа в 78-ата след като бе изведен от Франко Васкес.

Гостите стигнаха до намаляване на пасива си час в добавеното време. В 93-ата минута за 2:1 вакар Хорхе Пулидо, оформяйки крайния резултат.