Севиля направи сериозна крачка към полфуиналите за Купата на Краля след победа в първия мач с единствения останал втородивизионен отбор сред най-добрите осем в надпреварата - Мирандес. Андалусийците надделяха с 2:0. 

Така те взеха комфортна преднина преди ответния мач другата седмица, но определено могат да съжаляват, че не отиват там с доста по-солиден аванс. Севилци се скъсаха да пропускат, но поне отбелязаха два гола и могат да са спокойни. 

Първият беше дело на Стивън Н'Зонзи още в 20-та минута и тогава изглеждаше, че играчите на Мирандес може да отнесат и разгром. Французинът беше точен след асистенция на Даниел Карисо, а с това попадение беше оформен и крайният резултат. 

Иначе след него се изви истинска буря пред вратата на Мирандес, като играчите на Севиля отправиха поне 20 удара към вратаря Раул Фернандес, но той се представи великолепно и отрази всичко останало до почти самия край.

В 94-та минута Виктор Витоло увенча с успех многобройните атаки на тима си и се разписа за 2:0 след подаване на Михаел Крон Дели и хубаво изпълнение, с което оформи и крайния резултат.  

Иначе гостите имаха само един точен удар към вратата на противника, като той беше едва в края на мача, но не се оказа опасен за андалусийците. И така Севиля се оттегли с два чисти гола аванс преди реванша и изглежда трудно да бъде елиминиран.