Ръководството на Севиля излезе с официална декларация, в която настоява футболната лига на Испания да сезира дисциплинарната комисия относно поведението на Серхио Рамос спрямо публиката на „Рамон Санчес Писхуан“ след отбелязания гол от дузпа в края на срещата, която завърши 3:3 и защитникът на Реал Мадрид да бъде наказан.

В същото време от клуба категорично се обявиха против обидните скандирания към Рамос и призоваха феновете на отбора да не повтарят случилото се и в предстоящия мач от испанското първенство.

Ла Лига няма власт на това, което се случва на терена, но може да сезира дисциплинарната комисия. Това може да стори и ръководството на Севиля.

Съдията Ундиано Майенко не е записал случилото се в своя доклад, твърдят испанските медии.

Така дисциплинарната комисия може да накаже Серхио Рамос само, ако се самосезира или получи искане за разглеждане на поведението на футболиста на Реал Мадрид от страна на Севиля или Ла Лига. 

Бившият футболист на андалусийци заяви, че не е демонстрирал неуважение към феновете, а точно обратното, те са го обиждали и са му показвали средни пръсти.

Рамос вкара от дузпа за Реал Мадрид, след което се обърна с гръб към най-големите ултраси на домакините, които бяха точно зад вратата на Севиля и посочи името си.

"Севиля винаги ще е моят дом, макар че много няма да ме разберат. Видях как приеха Ракитич и Алвеш, а те не са раждани тук. Тях ги посрещат като богове, а мен ме обиждат на майка. Няма да променя начина си на игра. Не съм показал неуважение към феновете. Дори напротив, от една част поисках прошка, но от друга не. Севиля винаги ще бъде мой дом, но не мога да приема да обиждат майка ми от първата минута. Един ден ще ме погребат с две знамена – на Севиля и Реал Мадрид“, заяви Рамос.

„Дължа много на Реал, но Севиля винаги ще бъде мой дом, независимо дали ме освиркват малко или много. Ракитич и Алвеш ги посрещнаха като богове, а мен ме псуват на майка. Това не мога да приема. Не съм празнувал гола си и показах уважение. Не обаче и към тези, които не спряха да обиждат мен и семейството ми, защото те не го заслужават“, добави той. 

„Няма за какво да се оправдавам. Част от привържениците на отбора обаче не трябва да получат никакво уважение. Не искам да създавам новини. Аз говоря на терена и моята работа е да играя футбол. Така ще бъде и в неделя и не смятам да се променям“ каза още Рамос.