Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан обърна специално внимание на обидите, които неговият капитан Серхио Рамос понесе от феновете на Севиля при зрелищното 3:3 за Купата на Краля.

„Лос меренгес“ съумяха да оцелеят по невероятен начин в осминафиналния реванш, в който бяха тотално надиграни от домакините. Ремито и победата с 3:0 в първата среща обаче ги пратиха в следващата фаза, а това според Зидан е било съвсем заслужено.

Не така обаче стои въпроса с обидите, които Серхио Рамос понесе, докато изпълняваше дузпата, с която Реал намали изоставането си до 2:3. Феновете на Севиля не се отнесоха никак добре с бившия футболист на клуба, а и той не им остана длъжен след гола си, макар после да отправи и извинителен жест.

„Не мога да съм доволен нито от това (визира обидите – б.р.), нито от неговата реакция. Това е нещо, което няма как да подминем“, каза Зидан. „Не мисля, че реакцията му е чак от такова значение, Серхио просто изигра своя мач.“

„Той няма как да е доволен, защото е играл тук, той е роден в този град. Със сигурност се е почувствал наранен. Просто понякога тези неща се случват. Аз няма как да съм доволен и заради неговото семейството.“

Ремито позволи на Реал да продължи с пренаписването на историята, тъй като вече 40 мача поред отборът не познава поражението. „Севиля може би заслужаваше повече да победи, но след първия си гол ние се успокоихме. Започнахме да мислим, че можем да стигнем до равенството и в крайна сметка успяхме. Като цяло смятам, че заслужено продължаваме напред“, допълни Зизу.

Любопитното е, че в неделя двата отбора отново ще се изправят един срещу друг на „Рамон Санчес Писхуан“, този път в 18-ия кръг на Ла Лига. „Мисля, че днес страдахме доста. Те вкарваха много скорост във всичко, което правеха с тези играчи, а и феновете също бяха зад тях. В неделя ни чака друг тежък мач, неслучайно Севиля е втори в класирането. Те правят нещата по своя начин. Ще видим как ще се развие неделният двубой, но със сигурност ни чакат още мъки“, допълни Зидан.