Севиля продължава да участва в битката за място в Топ 4 в Примера дивисион. Андалусийците взеха важен успех с 2:1 в гостуването си на застрашения от изпадане Лас Палмас. 

Уисам Бен Йедер и Пабло Сарабия дадоха аванс от два чисти гола на севилци, но домакините от Канарските острови намалиха в края от дузпа. За повече обаче нямаха време и трябваше да се примирят с поражението. 

Мачът започна с натиск на гостите, но Уисам Бен Йедер направи няколко непростими пропуска. Матиас Агирегарай не беше точен за домакините и така измина повече от половин час, без да се промени статуквото. 

То се запази до 35-та минута, когато Пабло Сарабия стреля от дистанция, вратарят изби, но при добавката Бен Йедер този път не сбърка и откри резултата. До почивката отново той можеше да се разпише и да убие интригата, но не пропусна в 44-та минута от страхотна позиция.

Така почивката дойде с гол аванс за Севиля, а развръзката остана за втората част. В 50-та минута севилци дръпнаха с комфортен аванс, след като Фран Васкес намери на изгодна позиция Пабло Сарабия и той отблизо не сбърка - 2:0. 

Последваха няколко пропуска за андалусийците, най-големият от които беше на Стивън Н'Зонзи в 66-та минута. Малко след това пък Алехандро Галвес изпусна най-доброто положение за Лас Палмас до този момент. 

Все пак островитяните успяха да намалят в 82-та минута от дузпа чрез Джонатан Кайери. Нарушението беше на Мигел Лаюн, който подсече съперник, а дузпата беше безспорна и аржентинецът хладнокръвно я материализира за 1:2. 

За повече обаче нямаше време и Севиля се поздрави с успеха. С него, момчетата на Винченцо Монтела имат вече 39 точки в актива си на петата позиция, на три зад четвъртия Реал Мадрид. Лас Палмас с 18 точки остава в зоната на изпадащите.